Voeding - Eten volgens de voedingsschijf: belangrijk of kwakkel?

Eten volgens de voedingsschijf: belangrijk of kwakkel?De laatste tijd zijn diëten waarbij je bepaalde producten niet mag consumeren heel populair. Maar nu is de vraag of dit een goede manier is om af te vallen.

Verschillende onderzoeken bewijzen dat dit niet het geval is. Als je een dieet volgt waarbij je zo weinig mogelijk koolhydraten moet eten, mist je lichaam noodzakelijke voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Ook zorgt dit alleen maar voor tijdelijk gewichtsverlies; als je na het dieet de eerst ongeoorloofde voedingsstoffen weer gaat eten, kom je heel snel aan.

Ook speelt er een psychologische rol; als je iets niet mag eten, krijg je juist zin in dat product. Als je bijvoorbeeld geen aardappelen meer mag eten, denk je alleen nog maar aan aardappelen.

De beste manier om af te vallen, is je eetgewoonten blijvend aan te passen. Daarbij is de schijf van vijf erg belangrijk. Hierdoor eet je gevarieerd, waardoor je lichaam voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt.

De schijf van vijf bestaat uit de volgende onderdelen:

De schijf van vijf


Datum: 07-12-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

dick van puffelen schreef:

is dat de hele vraag?

# 22/02/2011

henk schreef:

is er dan godverdomme niemand die van lekkere wijven houd???

# 24/03/2011

migi bustomento schreef:

suraya en charlotte hebben verkering :D hahhaa sommige mensen zijn echt kansloos

# 29/03/2011

gevonden schreef:

ik heb hem net hier zien langs lopen. hij is volgens mij wel wat verschroeid door het warme weer. maar straks na een lekkere koude afkoeling moet het wel weer goed komen.

# 20/05/2011

Annie schreef:

Wat heb de vraagstelling met Kwakkel te maken? "Voeding - Eten volgens de voedingsschijf: belangrijk of kwakkel?" graag uitleg..

# 06/06/2011

joop schreef:

hem te kleine ballen

# 07/06/2011

ysn schreef:

omgomgomgomgomggggg het gaat hier om de schijf van 5 HALOOOOOOOOOOOO omggggg

# 08/06/2011

lul schreef:

LUL.

# 18/06/2011

bennie schreef:

De voedingschijf komt uit 1953 en is al redelijk achterhaald.

# 18/08/2012

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.