Voeding - Artisjokken

ArtisjokkenToscaanse artisjokken zijn diep paars... prachtig. Haast te mooi om op te eten. Maar dat moet je toch maar doen, want artisjokken zijn verrassend lekker. We hebben er al eerder aandacht aan besteed, aan deze bijzondere en prachtige groentesoort.

Nu nog wat tips om ze schoon te maken en in de loop van de komende dagen wat recepten met artisjokken.

Hoe maak je artisjokken schoon?

Verwijder de buitenste blaadjes, die het hardst zijn, met een scherp mesje. Zet het mes onder het blaadje en trek het naar je toe. Het blad breekt dan op de plek waar het zachte deel eindigt en het harde deel begint. Ga door met blaadjes verwijderden tot het zachte binnenste deel van de artisjok over is. Snijd de steel op de gewenste lengte af en schil het buitenste vezelige deel eraf. Snijd ook het topje van de artisjok. Leg de artisjok in water met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Hou ouder de artisjok, hoe meer "hooi" erin zit: een draderige massa op de bodem van de artisjok. Halveer de artisjok om het hooi te kunnen verwijderen.


Datum: 01-10-2008 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.