Voeding - Goede en slechte vetten

Goede en slechte vettenNog steeds niet overtuigd van de noodzaak om te stoppen met koekjes, vette snacks en junkfood? Dan volgt hier nog maar eens een wake-up call: deze troep bevat - behalve loze calorieën, kleur- geur- en smaakstoffen, erg veel suiker c.q. zout - zogenaamde transvetten.

Dit zijn slechte vetten. Op de etiketten van de producten kun je zien welke vetten er in zitten. Let op of er staat "verrijkte vetten", of "(gedeeltelijk) geharde vetten" of "transvetten". Laat zo'n artikel liggen waar 't ligt! Het is bewezen dat deze vetten calorieën bevatten die zich graag vestigen in 't buikgebied... goodbye, wespentaille dus!

Dit in tegenstelling tot de goede vetten in bijvoorbeeld zaden, olijfolie en noten. Veel mensen die hun hele leven op de automatische piloot al die slechte vetten tot zich nemen (zich niet bewust van het feit dat ze zoveel slechte vetten eten) zijn merkwaardig genoeg wel altijd heel ongerust over het gebruik van olie, noten en "echte" vetten. Dit komt omdat veel diëten heel bekrompen zijn en je gebieden om "vetten" uit je menu te schrappen. Ze maken totaal geen onderscheid tussen goede en slechte vetten. Bovendien laten ze de enorme hoeveelheden suiker die men vaak ongemerkt op een dag naar binnen werkt, geheel ongemoeid. Je mag bijvoorbeeld een eierkoek als tussendoortje, of een sultana of iets dergelijks.... lieve mensen... wat heb je aan die troep, het doet niets voor je lijf!

Lees meer in het artikel: Welke soorten vetten zijn er en welke zijn goed voor je?


Datum: 26-02-2009 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.