Recepten - Tartaarburgers met rode uimarmelade

Tartaarburgers met rode uimarmeladeEen recept voor heerlijke tartaarburgers met rode uimarmelade. Dit is een hoofdgerecht voor vier personen en te bereiden in 40 minuten.

Benodigdheden

  • 4 rode uien, in ringen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes peterselie, gehakt
  • 500 g aardappelen, met schil in partjes
  • 400 g rundertartaar
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 4 bruine harde broodjes met sesamzaadjes
  • 1 ei
  • 1 klein bosje bieslook, fijngeknipt
  • 3 takjes rozemarijn, blaadjes van takjes gehaald
  • enkele blaadjes eikenbladsla
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schep 2 eetlepels olie en de rozemarijn door de aardappelen en leg ze in een grote platte ovenschaal of op de bakplaat. Rooster de aardappelpartjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.Schep regelmatig om.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak de uienringen ongeveer vijf minuten. Blus de uien met de azijn en laat het geheel aan de kook komen. Laat de azijn in ca. 10 minuten geheel inkoken. Schep regelmatig om.
  • Meng de tartaar met peper, zout, bieslook, peterselie, ei en beschuitkruimels.
  • Maak van tartaarmengsel vier platte schijven.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrijk de (grill)pan met de rest van de olie en bak de tartaarburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Snijd de broodjes open. Verdeel vervolgens de sla over de broodjes. Leg de tartaarburgers erop en veerdeel de rode uien erover. Dek af met de andere helft van het broodje.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes.

Dit gerecht is erg lekker met een frisse salade.

Voedingswaarde per persoon

515 kcal, 53 gram koolhydraten, 32 gram eiwit, 20 gram vet


Datum: 07-04-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.