Recepten - Risotto met spinazie en olijven

Risotto met spinazie en olijvenEen recept voor heerlijke risottorijst met spinazie, olijven, witte wijn en pijnboompitten. Dit is een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen

Benodigdheden

  • 300 gram risottorijst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 gram verse spinazie
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml soja cuisine
  • 150 ml droge witte wijn
  • 50 gram pijnboompitten
  • 500 ml warme groentebouillon (van tablet)
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een grote pan met een dikke bodem. Fruit de knoflook en de ui hierin goudbruin.
  • Roer dan de risottorijst er door. Let op: alle rijstkorrels dienen bedekt te zijn met een dun olielaagje.
  • Voeg er dan de olijven bij.
  • Schenk dan de soja cuisine en de wijn erbij en laat dit alles onder goed roeren sudderen tot al het vocht is opgenomen.
  • Schenk er dan flink wat van de bouillon bij en blijf net zolang roeren tot die helemaal is opgegaan in het mengsel. Dan is het tijd voor de volgende scheut bouillon.
  • De rijst zou na ongeveer 20 minuten gaar moeten zijn.
  • Intussen de pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat de pitten afkoelen op een bord.
  • Roer dan tweederde van de spinazie in gedeeltes door het risottomengsel en verdeel de resterende spinazie over vier borden. Schep de risotto op de borden en bestrooi met versgemalen peper en met de pijnboompitten, of serveer alles in een grote schaal en laat iedereen zelf opscheppen.

Datum: 11-04-2008 | Schrijver: Georgette Barbé

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.