Recepten - Asperge-gerechtje met een Italiaans tintje

Asperge-gerechtje met een Italiaans tintjeVandaag het eerste van twee heerlijke Italiaanse recepten: Rolletjes van pastrami met asperges voor vier personen.

Benodigdheden:

  • 100 gram groene puntasperges
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 16 plakjes pastrami (Italiaanse vleeswaar; een soort gerookt en gepekeld rundvlees)
  • 4 eetlepels Italiaanse olijfolie extra virgine (liefst met paddenstoel- of truffelaroma)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 15 gram verse basilicumblaadjes (liefst wat grotere exemplaren)
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Kook de asperges in ruim kokend water in beetgaar in zo'n 4-5 minuten. Spoel ze af in een zeef, onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan; bak op hoog vuur de champignons bruin en laat het vocht verdampen. Strooi er peper naar smaak over. Hak de gebakken champignons fijn in de keukenmachine en meng de balsamicoazijn en zoveel olijfolie erdoor, dat het een smeuïge tapenade wordt. Spreid de plakjes pastrami twee aan twee uit en zorg hierbij dat de plakjes elkaar in de lengte een centimeter overlappen. Bestrijk de pastramiplakjes met champignontapenade. Verdeel de asperges in acht porties en leg ze onderaan in de breedterichting op de plakjes pastrami. Rol de pastrami met asperges op en wikkel elk rolletje in blaadjes basilicum. Bind de rolletjes aan twee kanten vast met keukentouwen leg ze op vier bordjes. Schep dan de rest van de tapenade in kleine glaasjes of schaaltjes en zet ze op de borden erbij. Seveer met lekker grof, donker brood.


Datum: 16-09-2008 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.