Recepten - Wraps op z'n Grieks

Wraps op z'n GrieksBij wraps denk je normaal direct aan Mexico. Maar wraps kunnen kennelijk ook op z'n Grieks. Dit is een recept voor de Griekse variant van wraps. Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 400 gram kipfilet, in dunne plakken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper uit de molen
  • een halve citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 wrap-tortilla's
  • 1 komkommer, in dunne plakken gesneden of geschaafd
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • een halve krop ijsbergsla, in dunne repen gesneden
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)

Bereidingswijze

  • Kruid de kip met de kaneel en versgemalen peper.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de kipplakken in ca. 5 minuten gaar en bruin, op hoog vuur.
  • Knijp dan de citroen erboven uit en schep goed om, tot al het vocht verdampt is.
  • Verwarm de tortilla's: volg de instructies op de verpakking.
  • Voeg de djinten en versgemalen peper toe aan de yoghurt en meng dit goed.
  • Leg de tortilla's op een werkblad of glazen snijplank en leg de komkommerplakjes erop. Dan volgt een laagje ijsbergsla en de gebakken kip. En schep daar weer bovenop een smalle streep Griekse yoghurt, in het midden van de wrap.
  • Vouw dan de zijkanten van de tortilla-wrap over de vulling en rol die vervolgens stevig op.
  • Schik de rest van de ijsbergsla op een platte schaal of op borden en leg hierop de wraps, die je eventueel nog schuin door kunt snijden.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

540 kcal / 2257 kJ
34 gram eiwit
47 gram koolhydraten
24 gram vet


Datum: 09-04-2008 | Schrijver: Georgette Barbé

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.