Recepten - Aardappelsalade met makreel

Aardappelsalade met makreelEen lekker recept voor een aardappelsalade met makreel. Dit gerecht is te bereiden in 35 minuten en de gebruikte hoeveelheden zijn geschikt voor vier personen (als hoofdgerecht).

Benodigdheden

  • 300 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 800 gram aardappelen, liefst vastkokende, geschild
  • 2 eieren
  • 1 gestoomde makreel
  • 2 rode paprika's, in repen gesneden
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie mild
  • 1-2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze beetgaar in ca. tien minuten, in ruim water.
  • Voeg de broccoliroosjes na ca. 6 minuten ook toe en kook die de laatste vier minuten mee.
  • Kook de eieren in de tussentijd hard in 8-10 minuten.
  • Verwijder vel en graten van de makreel en verdeel het vlees van de vis in stukken.
  • Verwarm de olijfolie in een wok en roer bak de paprikareepjes gaar in ongeveer 3-4 minuten. Haal dan de wok van de hittebron, sprenkel de azijn over de paprika en schep er de kappertjes door.
  • Laat de eieren "schrikken" onder koud stromend water en pel ze dan. Snijd ze elk in vier parten.
  • Giet de broccoli en aardappelen af, doe ze in een kom of schaal en voeg het paprikamengsel erbij, evenals de helft van de makreel en de helft van de bosui.
  • Verdeel de salade over vier borden of doe de hele salade in een grote schaal; verdeel de rest van de bosui en de makreel erbij en garneer dan met de ei-partjes.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

Energie: 620 kCal / 2591 kJ
25 gram eiwit
45 gram koolhydraten
37 gram vet


Datum: 09-04-2008 | Schrijver: Georgette Barbé

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.