Recepten - Maaltijdsalade met kipreepjes

Maaltijdsalade met kipreepjesHier een recept voor een heerlijke maaltijdsalade. Dit is een hoofdgerecht voor vier personen.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels olijfolie (liefst mild, voor roerbakken)
  • 300 gram naturel kipreepjes
  • 250 gram kastanjechampignons (schoongeboend en in vieren gesneden)
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 ongesneden grof volkorenbrood; snijd er zelf dikke plakken van
  • 2 rijpe, helderrode tomaten, in partjes gesneden
  • 1 zak eikenbladsla-melange van ca. 100 gram
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Eventueel zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok. Roerbak de kipreepjes op hoog vuur ca. 5 minuten, tot het lichtbruin kleurt.
  • Bestrooi met versgemalen peper en evt. zout. Voeg de uiringen toe en bak 3 minuten mee; voeg daarna nog de champignons toe en bak het geheel nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de tijm erdoor.
  • Verdeel nu de slamelange over vier borden, schik de tomaat erbij of erop en schep dan het vlees-ui-champignonmengsel erop.
  • Strooi de peterselie erover en serveer er dikke plakken brood bij.

Voedingswaarde per 1-persoonsportie


Datum: 19-04-2008 | Schrijver: Georgette Barbé

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.