Recepten - Hartjesravioli met peterseliepesto

Hartjesravioli met peterseliepestoVandaag een liefdevol Italiaans recept. Hartjesravioli met peterseliepesto. Dit is een voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 600 gram (Italiaanse) bloem
  • 6 eieren zout, versgemalen peper
  • 375 gram garnalen, gepeld
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eidooiers
  • rasp van ½ citroen
  • 50 gram (platte) peterselie
  • 25 gram pijnboompitten
  • ½ theelepel zeezout (optioneel)
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 deciliter olijfolie

Bereidingswijze:

  • Kneed een soepel deeg van de bloem, de eieren en 1 theelepel zout.Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
  • Verpak het deeg in folie en laat ongeveer 1 uur rusten. Hak de garnalen in kleine stukjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de garnalen met de tomaten, de eidooiers en de citroenrasp. rol het deeg uit tot 2 lappen van 3 ml dik (ca. 50 x 25 cm).
  • Verdeel 8 bergjes vulling over 1 lap deeg, ongeveer 7 cm uit elkaar. Leg er de tweede lap op en druk hem rondom de vullingen goed vast.
  • Snijd met een pastawieltje hartvormen rond de vulling. Maak dan de pesto: doe hiervoor de peterselie, de pijnboompitten, het zeezout, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de olijfolie in een keukenmachine en meng dit alles tot een dikke saus.
  • Breng in een pan ruim water (eventueel met zout; liever niet) aan de kook en kook de ravioli in zacht kokend water in ongeveer 4 minuten gaar.
  • Neem de ravioli met een schuimspaan uit het water en serveer met de pesto.

Datum: 28-09-2008 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

enis schreef:

dit is lekker man

# 28/03/2011

Pudding-Girl schreef:

Ik denk.... 8

# 17/06/2011

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.