Algemeen - Valentijn

ValentijnHet zal je wellicht niet ontgaan zijn, dat het vandaag, 14 februari, Valentijnsdag is. Misschien ga je romantisch uit eten met je lief, of hebben jullie elkaar cadeautjes gegeven, of heb jij stiekem je aanbeden, maar tot nu toe onbereikbare, vlam een anoniem Valentijnskaartje of boeket rode rozen gestuurd. Of misschien erger jij je mateloos aan al die commercie. Verwacht van ons daarom geen last minute aanbiedingen van gadgets of afrodisiacs. Hoewel: we hebben wel een geurig artikel voor je. Eentje met een luchtje aan!

Als je verliefd bent, en op een roze wolk zit, is je reukvermogen blijkbaar verminderd, zo blijkt uit onderzoek. Vrouwen die zwaar verliefd zijn, blijken moeite te hebben met het herkennen van de lichaamsgeur van hun mannelijke vrienden en kennissen, maar de geur van hun eigen partner er duidelijk uit te pikken!

Het ging hierbij om een onderzoek dat twee Canadese professoren hielden onder twintig vrouwen met een vaste, mannelijke partner.

De vrouwen moesten eerst een vragenlijst invullen waarmee werd vastgesteld in welke mate zij verliefd waren. De tweede stap was om hun partner en andere mannelijke vrienden gedurende zeven nachten een katoenen t-shirt te laten dragen dat speciale stukjes aan de oksels had, waardoor het transpiratievocht optimaal werd geabsorbeerd.

Vervolgens werd de vrouwen een drietal shirts aangeboden, waaruit zij moesten bepalen welk van de drie shirts door hun partner of een vriend was gedragen. De andere twee shirts waren door hen onbekende mannen gedragen.

Frappant was, dat het T-shirt van de partner door alle vrouwen feilloos werd "opgesnuffeld", maar dat de dames die werkelijk helemaal in de zevende hemel zaten van verliefdheid, duidelijk meer moeite hadden met het onderscheid tussen de geuren van hun vrienden en totale vreemden.

De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen de reeds bestaande hypothese dat we in verliefde toestand minder gefocust zijn op anderen en juist wel heel erg gespitst zijn op de (op dat moment...) Ware Liefde.

Het volgende project van deze profs zal een studie zijn over de reactie van onze hersenen terwijl we de geur van de partner inhaleren... we houden je op de hoogte!


Datum: 14-02-2009 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.