Algemeen - Tips voor in de keuken

Tips voor in de keukenHeb jij ook altijd zo'n last van tranende ogen tijdens het snijden van uien? Of heb je ook altijd zoveel kruiden over tijdens het koken? In dit artikel geven we je een paar handige tips voor in de keuken.

Hou nou eens op met dat gejank!

Uien schoonmaken.... daar gaan je ogen zo lekker van tranen. Ik las ergens de volgende tip: snijd de uien voortaan eens onder de afzuigkap, die je op de hoogste stand hebt gezet. Blijkbaar zuigt de kap namelijk het zogenaamde traangas van de ui weg... Het proberen waard!

Bloemkool doormidden

Een hele bloemkool is behoorlijk veel om in 1x te verwerken als je maar met twee personen bent, of alleen.

Je kunt hem heel goed halveren en de ene helft verwerken, terwijl je de andere helft in aluminiumfolie verpakt en in de groentela van de koelkast bewaart. Deze helft blijft dan in prima staat en verkleurt zelfs niet!

Wijnrestjes

We hadden het in een recept al over koken met wijn. Als je een restje wijn overhebt, giet het dan in een ijsblokjesvorm en vries het in. Je kunt het heel handig gebruiken voor het verrijken van jus, of als er wijn toegevoegd dient te worden bij het maken van een gerecht volgens een bepaald recept. Zo voorkom je dat je voor een klein beetje een hele fles moet openmaken, terwijl je eigenlijk niet van plan bent om wijn te drinken.

Kruidige tip

Verse kruiden zijn heerlijk, maar je moet er vaak veel tegelijk van kopen. Tip om ze minstens een week mooi en vers te houden: was de kruiden en hak ze daarna fijn. Bestrooi dan met wat zout en bewaar ze in een afgesloten glazen pot in de koelkast. Zo hoef je die heerlijke, gezonde verse kruiden niet weg te gooien omdat je er teveel van hebt.


Datum: 10-04-2008 | Schrijver: Georgette Barbé

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.