Algemeen - Gezond de rest van de winter door? Koud kunstje!

Gezond de rest van de winter door? Koud kunstje!De laatste restjes kou dagen ons uit; we moeten nog even geduld hebben voor we ons weer in het voorjaarszonnetje kunnen koesteren. Hoe kunnen we nu het beste die laatste loodjes aan?

Mensen die gezond en fit van lijf en leden zijn, hebben meestal wel voldoende weerstand. Warm aangekleed naar buiten, lekker in beweging blijven, daar krijg je weer energie van. En de broodnodige vitamine D.

Maar mensen boven de 65 en mensen met een slechtere weerstand, zullen eerder vatbaar zijn voor verkoudheden, longontsteking en bronchitis. Vooral verkoudheden loop je snel op als je weerstand toch al laag is en die verkoudheid versterkt dan nog eens de andere aandoeningen die je al had, zodat je in een negatieve, neerwaartse spiraal terechtkomt.

Heb je bovengenoemde klachten en ongemakken deze winter al achter de rug en ben je bang om het weer te krijgen? Blijf dan toch niet achter de geraniums zitten, maak geen "kasplantje" van jezelf, kom in beweging en ga naar buiten. Kleed je warm aan door meerdere laagjes kleding over elkaar aan te trekken. Gemakkelijke schoenen aan, waar je je veilig op voelt, handschoenen en das aan, muts of hoed op en ga lekker wandelen, het zal je goed doen.


Datum: 26-02-2009 | Schrijver: Georgette Barbe

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.