Algemeen - Ik wil plaatselijk afvallen, is dit mogelijk?

Ik wil plaatselijk afvallen, is dit mogelijk?Hier is eigenlijk geen eenduidig antwoord op. Je lichaam behandelt niet al het vet op dezelfde manier. Er zijn drie soorten lichaamsvet:

  • Vet dat je organen beschermt. Dit zijn noodzakelijke vetten. Daarom mag je lichaamsvet eigenlijk ook niet onder de 10% zakken, omdat je organen dan schade op zouden kunnen lopen.
  • Vetreserves. Dit is vet dat gebruikt wordt door je lichaam als je bijvoorbeeld een poosje geen eten consumeert. Dit vet wordt verspreid over je lichaam opgeslagen.
  • Vetzones. Hier wordt vet opgeslagen dat je lichaam niet nodig heeft, zoals de buik en borst bij mannen en de heupen en billen bij vrouwen. Als het lichaam al genoeg lichaamsvet heeft opgebouwd, wordt het overtollige vet opgeslagen op deze plaatsen.

Je lichaam bepaalt waar het vet opgeslagen en verbrand wordt. Door een dieet te volgen en te sporten verbrand je niet het vet in de vetzones, maar de vetreserves. Hierdoor vallen je wangen in, worden je armen heel dun, maar verdwijnt het vet uit je vetzones niet.

Het vet in de vetzones kun je alleen geleidelijk verbranden door gezond te eten, je stofwisseling te verhogen en regelmatig te sporten.


Datum: 29-11-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.