Algemeen - Gezond het nieuwe jaar in

Gezond het nieuwe jaar inLieve bezoekers van Gezond en Fit, Wij wensen jullie en jullie dierbaren een jaar vol plezier, energie, gezondheid en fitheid toe. Waar mogelijk, zullen we jullie blijven ondersteunen met adviezen en tips. Blijf dus vooral zeer geregeld onze site bezoeken.

Hebben jullie goede voornemens gemaakt, om 00.00 uur, op 1 januari jl.?
En hebben jullie daar nu al iets van uitgevoerd of in gang gezet? Oei, confronterende vraag, hè.
Ons advies: stop met voornemens maken. Stop met "proberen". Je DOET iets, of je doet iets NIET. DOE het WEL!

Rook je nog steeds? Kies er dan NU voor om daarmee te stoppen.
Heb je overgewicht? Doe er dan NU iets aan.
Voor beide ongezonde leefstijlen kun je hulp krijgen om je gezondheid weer op de rails te zetten.

Een betrekkelijk nieuw fenomeen is de mogelijkheid om online gecoacht te worden voor gewichtsbeheersing. Lekker in de beslotenheid van je eigen huis, vanachter je pc dagelijks een pepmail ontvangen met tips en adviezen en die lezen op tijden dat het jou uitkomt. Dat heeft wel wat! We hebben een interessante site ontdekt voor coaching, namelijk Afvallen-Coaching.nl.

Hier biedt men het volgende aan: gedurende een periode van 8 weken, elke dag een pepmail met tips en adviezen en van jou wordt dan verwacht dat je een weekverslag maakt met daarin vermeld wat je gegeten hebt, wanneer, hoeveel, en wat je gedronken hebt; hoe je je voelde en of je aan lichaamsbeweging gedaan hebt en zo ja wat.

Eenmaal per week krijg je dan van de coach een uitgebreide persoonlijke reactie. Daarnaast biedt men in de loop van die 8 weken vier CD's aan die je kunt downloaden. Deze CD's bevatten een nieuwe techniek, die een soort mengeling is van een hypnotherapeutische sessie en een geleide meditatie. Deze CD beluister je dan zo vaak mogelijk gedurende 2 weken, waarna je naar de volgende CD gaat, etc.
Als extra kun je nog een aantal speciale CD's bestellen en downloaden om aan bepaalde thema's te werken, zoals: een laag zelfbeeld; het leren loslaten van trauma's, angsten, frustraties e.d.; het werken aan je innerlijke kind.

Een andere mogelijkheid die we ontdekten, is een variant van bovenstaande, maar dan "live", op locatie. De behandelingen - in principe een serie van vier - zijn dan uiteraard geheel op de persoon afgestemd. Deze manier om aan je gewicht te werken (en tevens aan alle sabotages en blokkades in je) is momenteel enorm populair en er wordt in de media geregeld aandacht aan besteed.

Kortom: heb je een hekel aan diëten (overigens zeer terecht, want die werken niet!), kijk dan eens aandachtig naar bovengenoemde opties.

En denk eraan: vergeet de "fun" niet dit jaar; ga voor plezier. Wees wat minder zwaar op de hand; wees vergevingsgezind, ook en vooral naar jezelf toe, tover een glimlach op je gezicht en op die van anderen. Besluit dat het glas vanaf nu half VOL is, in plaats van half LEEG!

Wij danken je voor het bezoeken van onze site en wij hebben er veel plezier in om jou weer een heel jaar te bestoken met allerlei weetjes, feiten, fabels, tips, specials en nog veel meer; alles om jou zo Gezond en Fit mogelijk te laten zijn!

Liefs,
Georgette Barbe
Jerome Wauters


Datum: 01-01-2009 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

hans schreef:

Dieten doe ik niet, gezond eten wel maar houdt wel van een biertje of liever gezegd twee. Fun ga ik aan sleutelen want in mijn zorgelijke drukke baan sneeuwt dit onder! dank jullie wel voor de tip!

# 14/01/2012

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.