Beweging en sport - Spinning: een uitstekende manier om vet te verbranden

Spinning: een uitstekende manier om vet te verbrandenSpinning is de laatste tijd erg “in”. In dit artikel gaan we in op wat spinnen precies is en waarom het een uitermate geschikte methode is om vet te verbranden.

Je spint op een vaststaande fiets, waar je extra weerstand op kunt zetten. Dit kun je zittend of staand doen. Meestal trap je op het ritme van de muziek, dus bij een hoog tempo fiets je ook sneller. Het zware vliegwiel zorgt voor de weerstand waardoor het op echt fietsen lijkt. Je kunt de fiets op een normale weerstand zetten, of op een weerstand die lijkt op bergop fietsen.

Eerst doe je een warming-up, en daarna stijgt het tempo. Ook wordt de weerstand groter, en uiteindelijk ga je staan waardoor je bilspieren sterker worden. Daarna zet je de weerstand laag waardoor je uit kunt rusten.

Daarna ga je weer staan waardoor je meer kracht kunt zetten. Je hebt nu weer een grote weerstand waardoor het lijkt alsof je bergopwaarts gaat. Af en toe wat drinken en je bent klaar voor het laatste deel van de etappe. Je kunt je weerstand altijd zelf kiezen. Hierdoor kun je altijd je eigen niveau bepalen.

Je bent continu aan het trainen en calorieën aan het verbranden, je hoeft niets klaar te zetten of uitgelegd te krijgen. Je kunt dus de volle trainingstijd benutten.

Bij het spinnen hoef je niet te rennen of te springen, waardoor spinnen niet slecht is voor je rug of gewrichten. Doordat je houding steeds verandert, gebruik je je been-, bil- en rugspieren.

Zie ook:
Cardiotraining - een effectieve manier om vet te verbranden


Datum: 05-12-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

joyce de brabander schreef:

joycedebrabander18@hotmail.com

# 25/01/2012

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.