Beweging en sport - Is een powerplate goed om te vermageren?

Is een powerplate goed om te vermageren?De afgelopen tijd is de powerplate steeds populairder geworden. Je kunt ze bijna overal kopen, maar nu luidt natuurlijk de vraag of de powerplate een goed middel is om af te slanken

De powerplate, ook wel trilplaat genoemd, is een toestel dat je spieren sterker maakt. De beijveraars van dit apparaat beweren dat 10 tot 15 minuten op de powerplate overeenkomt met een uur training in de krachtzaal.

Er zijn ook goedkopere versies van de powerplate in omloop die een veel lagere frequentie hebben dan de echte powerplate waardoor het resultaat zo goed als niets is. Ook massagebanden hebben weinig effect op de vetmassa; die trillingen zijn zo zwak dat alleen je vet beweegt in plaats van je spiermassa.

Helaas slank je niet af door middel van de powerplate, maar zorgt dit apparaat voor een versterking van de spieren . Hoe meer je je spieren gebruikt, hoe meer energie er verbrand wordt. Met de powerplate wordt dus wel je stofwisseling versneld, waardoor je meer vet verbrandt. Overigens zul je geen spierbundel worden van een powerplate. De spiermassatoename is minimaal!

Door oefeningen te doen op de powerplate zul je niet echt veel calorieën verbranden, je kunt alleen calorieën verbranden door te bewegen. Je zult wel op de powerplate tijdens dezelfde beweging meer energie verbruiken.

Het is natuurlijk niet noodzakelijk om in een powerplate te investeren, er zijn voldoende goedkopere alternatieven voor spiertraining. In een sportwinkel kun je navragen welke andere spierversterkende middelen er zijn.


Datum: 25-11-2008 | Schrijver: Jerome Wauters

Reacties op dit artikel

Laurax schreef:

De vraag is : Wat is de beste tril frequentie? Volgens mij is de wetenschap het daar nog niet over eens. Het zou persoonlijk zijn tussen 30 en 50Hz. Maar als je er 5Hz naast zit was het verloren moeite. Of is het 20-25Hz zoals andere (russen e.d) beweren omdat hogere frequenties toch niet bijgebeend kunnen worden. Het lijkt erop dat elke fabrikant zijn eigen "wetenschappelijke" verklaring heeft. Een onafhankelijke wetenschappelijke test ben ik nog niet tegengekomen. Dus of het allemaal werkt en wanneer het optimaal is? Ik twijfel sterk Bij mij werkt het in ieder geval niet.

# 19/04/2011

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.